Wat is relatietherapie?
Iedereen heeft in zijn eigen relatie wel eens te maken met spanningen en problemen. Tot op zekere hoogte is dit normaal en juist een kénmerk van een gezonde relatie.
Als problemen ernstig zijn of te lang duren, kunnen er klachten gaan ontstaan. Er kunnen problemen zijn die steeds terugkomen. Soms weet je niet meer hoe je samen verder kunt en ontstaat er een vicieuze cirkel.
Op een dergelijk moment kan relatietherapie helpen hier samen weer uit te komen.

“Liefde is een werkwoord”
Alfons Vansteenwegen

Relatietherapie kan helpen om problemen binnen een relatie te onderzoeken en hierin helderheid te geven of deze op te lossen. Misschien wil je leren om bewuster om te gaan met negatieve en positieve gevoelens en hier uiting aan geven in een veilige omgeving. Misschien zijn er irritaties of ruzies of is er sprake van onuitgesproken verwachtingen en teleurstellingen. Elke langdurige relatie verandert en het is niet eenvoudig om steeds weer een nieuwe balans te vinden. Ingrijpende gebeurtenissen zoals het krijgen van een kind, ontrouw of onverwerkte trauma’s uit de jeugd kunnen tot onverwachte problemen leiden. Tijdens de therapie kunnen alle mogelijke probleemgebieden aan bod komen.

Soms gebeurt het dat , er gaandeweg de therapie,  je tot de conclusie komt dat de kloof te groot geworden is, de verschillen te groot zijn of dat er te veel beschadigd is binnen de relatie. In sommige gevallen besluiten partners dan, in harmonie en in goed overleg, dat het beter is om uit elkaar te gaan.

Relatietherapie is geschikt voor partners die aan hun relatie willen werken, er meer inhoud en plezier aan willen geven en problemen of conflicten met elkaar willen oplossen. Bij relatietherapie is het van belang dat beide partners hieraan meewerken en ook beiden op de sessie aanwezig zijn. In sommige gevallen komt het voor dat ik met de partners afspreek om apart van elkaar te komen.

“De liefde bezit niet, noch kan het in bezit genomen worden.
Want de liefde is op zichzelf genoeg.”
Kahlil Gibran

Wil je meer weten? Neem vandaag de eerste stap!

Ben jij (bewust of onbewust) op zoek naar een hypnotherapeut in Amersfoort die jou kan helpen bij de problemen die jij ervaart? Of heb je een vraag over hypnotherapie of andere therapieën? Bel me dan of stuur mij een e-mail. Ik kan je vast verder helpen!

Contactpagina