Je therapeut en coach: Annie Bakker

Mijn naam is Annie Bakker en ik ben gecertificeerd hypnotherapeut, traumatherapeut en IMET-therapeut (eet-, angst- en dwangstoornissen). Daarnaast heb ik verschillende coachopleidingen gevolgd voor o.a. LifeCoaching, Lichaamsgerichte coaching, Relatiecoaching, Natuurcoaching en Loopbaancoaching.

Ik werk full time in mijn eigen praktijk voor Therapie en Coaching. Mijn praktijk bevindt zich in het centrum van Amersfoort in de oude Prodent fabriek / De Nieuwe Stad. Hier geef ik ook workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke bewustwording en groei.
Naast mijn werk in de praktijk ben ik als docent en supervisor verbonden aan het Atma Instituut in Amersfoort.

< >< >

Als hypnotherapeut ben ik  aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van hypnotherapeuten (NBVH), hier kunnen zich alleen therapeuten aansluiten die tenminste een driejarige beroepsopleiding succesvol hebben afgerond. Deze beroepsvereniging wordt door de meeste ziektekostenverzekeraars erkend, waardoor mijn consulten voor een groot deel binnen de vergoedingssfeer vallen.


Hypnotherapie kan een goede bijdrage leveren aan de behandeling van lichamelijke en/of psychische klachten. Deze vorm van therapie geeft duidelijkheid over jezelf, je gedachten, gevoelens en gedrag. Je krijgt inzicht in hoe je bepaalde strategieën hebt ontwikkeld en hoe overtuigingen zijn ontstaan. Bepaalde gedachtepatronen kun je aanpakken en waar nodig veranderen en je krijgt zicht in dat wat je vroeger geen plek hebt kunnen geven. Hierdoor kun je meer jezelf zijn, beter voor je mening uitkomen en volgen wat je gevoel je ingeeft, zodat je (innerlijk) beter in balans bent.

Ik wil je graag op een deskundige en respectvolle manier begeleiden om met je terug te kijken naar jouw levensgeschiedenis en ervaringen. Het heeft mij heel veel gegeven en met mijn kennis en ervaringen wil ik jou graag op weg helpen om weer jezelf terug te vinden: de enige sleutel tot je geluk.

Hypnotherapie draagt bij om weer te gaan (her)ontdekken wie je werkelijk bent. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is moed om naar jezelf te durven kijken. Zullen we die stap nemen?


Achtergrond

Ik heb jaren in de gezondheidszorg gewerkt als research analist en als projectmedewerkster/datamanager bij het Universitair Medisch Centrum in Groningen en Utrecht. Naast mijn interesse in de medische en fysieke kant van het lichaam ben ik mij ook verder gaan verdiepen in de psyche/’mind’ en alles wat daar bij hoort. Ik ben de opleiding voor hypnotherapeut gaan volgen en daarna nog vele opleidingen en trainingen.