Mijn naam is Annie Bakker. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut en ik heb daarnaast opleidingen gevolgd voor o.a. LifeCoaching en Lichaamsgerichte coaching.

Ik werk full time in mijn eigen praktijk voor Therapie en Coaching. Mijn praktijk bevindt zich in het centrum van Amersfoort in de oude Prodent fabriek / De Nieuwe Stad. Hier geef ik ook workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke bewustwording en groei.
Naast mijn werk in de praktijk ben ik als docent en supervisor
verbonden aan het Atma Instituut in Amersfoort (Atma).

Als hypnotherapeut ben ik  aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van hypnotherapeuten (NBVH), hier kunnen zich alleen therapeuten aansluiten die tenminste een driejarige beroepsopleiding succesvol hebben afgerond. Deze beroepsvereniging wordt door de meeste ziektekostenverzekeraars erkend, waardoor de consulten doorgaans binnen de vergoedingssfeer vallen.


Even voorstellen

Ik ben Annie Bakker (1967) en ik heb jaren in de gezondheidszorg gewerkt als research analist en als projectmedewerkster/datamanager. Gedurende deze periode heb ik ernstige RSI-klachten gekregen en kwam ik in een burn-out terecht.  Om weer op het goede spoor te komen heb ik sessies bij een hypnotherapeut gevolgd en ben ik de opleiding voor hypnotherapeut gaan doen. Daardoor weet ik uit eigen ervaring dat hypnotherapie een goede bijdrage kan leveren aan de behandeling van lichamelijke en/of psychische klachten.

Deze vorm van therapie geeft duidelijkheid over jezelf, je gedachten, gevoelens en gedrag. Je krijgt inzicht in hoe je bepaalde strategieën hebt ontwikkeld en hoe overtuigingen zijn ontstaan. Bepaalde gedachtepatronen kun je aanpakken en waar nodig veranderen en je krijgt zicht in dat wat je vroeger geen plek hebt kunnen geven.

Hierdoor kun je meer jezelf zijn, beter voor je mening uitkomen en volgen wat je gevoel je ingeeft, zodat je (innerlijk) beter in balans bent. Het heeft mij heel veel gegeven en met mijn kennis en ervaringen wil ik anderen op weg helpen om weer zichzelf terug te vinden: de enige sleutel tot je geluk.


Ik wil je graag op een deskundige en respectvolle manier begeleiden om met je terug te kijken naar jouw levensgeschiedenis en ervaringen.


Hypnotherapie draagt bij om weer te gaan (her)ontdekken wie je werkelijk bent. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is moed om naar jezelf te durven kijken. Zullen we die stap nemen?